Ekonomi

1 milyar 600 milyonluk yatırım hizmete alındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektör yatırımını toplu açılış merasimiyle hizmete aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise törene yapımı tamamlanan 5 bin ton kapasiteli kuru kayısı depolama tesisinin bulunduğu alandan canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada sadece son 1 ay içerisinde ülkenin dört bir yanında baraj, fabrika, sağlık ve üretim tesisleri, yolların açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bugün bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

Bugün Malatya’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda güçlü bir şekilde girmeyi arzu ediyoruz. 2023 hedefleri bir yol haritası olarak önümüzde duruyor. Hedeflere ulaşma irademizi asla yok etmedik. Üstesinden geldiğimiz her engel ve her badire ile kararlılığımız daha da kuvvetlendi” ifadelerini kullandı.

“Tek bir toplu açılış töreniyle, toplam bedeli 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektör yatırımımızı Malatya’mızla buluşturuyoruz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Açılışını yaptığımız 5 bin ton kapasiteli kuru kayısı depolama tesisinin kayısı üreticileriyle, tüccarlarına nakliye vergi alanlarında ciddi avantajlar getireceğine inanıyorum. Toplam yatırım tutarı 13 milyon Euro’yu geçen ikinci bir depoyu 2021 senesinin ikinci yarısında şehrimize kazandırmayı ümit ediyoruz. Malatya’yı bu alanda en üst lige taşımayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Ülkenin marka ürünlerinden biri olan kuru kayısının dünya pazarında gerçek değerinde işlem görmesini sağlamaya çalıştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “2020’de devrim niteliğinde bir adım yapıp kuru kayısıyı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımlarına dahil ettik. Piyasaya denge getiren, belirsizliği sona erdiren bu çalışmanın üreticiyi memnun ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ve tesislere canlı bağlantıların ardından tamamlanan eserler toplu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleriyle birlikte hizmete alındı

Bir cevap yazın